Soft


To do-list

Sigur Rós.
Kingdom Hearts.
Cut hair.
Wash hair.
Clean room.
Do laundry.
Edit pictures.
BUP.

Dagens planer ser väl ut ungefär så. Möjligtvis i annan ordning. Ledig från skolan innebär inte sova till tolv och sen göra absolut ingenting, inte i mitt fall iaf. Åtta var jag uppe, men det är okej, för jag mår bra idag. Nervositeten inför BUP finns som vanligt där, men den är utspädd med en känsla av lättnad.
Nu ska alla slitna toppar cuttas.

Tisdag

Jag ska skärpa mig nu. I skolan, på fritiden, det ska gå bra. Oavsett hur jag mår ska jag orka plugga, fota och redigera bilder, för då kan jag åtminstone må lite bättre över att det går bra någonstans mitt i all ångest. Fysiken verkar inte så grymt svår, än så länge iaf. I matten har vi bara repeterat b-kursen än så länge, och det kan jag ju säga lugnt behövs. Men pluggar jag bara ska det gå bra.

På fredag har jag tid hos BUP. Jag längtar efter att få prata av mig, få respons på det jag säger och, kanske, komma närmare ett svar på varför jag är som jag är och mår som jag mår. En diagnos kanske skulle vara på sin plats?

I wanna be a rockstar


Rockstar - Nickelback
Det är videon som gör låten :)

100 Ideas


Why are you wearing that stupid man-suit?

Maybe some people are born with tragedy in their blood.

Donnie Darko

The best part of believe is the lie

Jag fryser in i märgen, men är det så konstigt när man i tre veckor gått runt utomhus i regn och 15 grader utan vare sig tröja eller jacka? Vans värmer inte bra när man traskar runt i regnvått gräs dagarna i ända, och jag har fått två hål i dem de senaste tre veckorna. Jag har haft dem i snart två år och har fram tills nu aldrig haft ett enda hål. Och det stämmer att man fryser om fötterna är blöta - i höst ska jag ha på mig sockor varje dag. Ett löfte jag aldrig kommer hålla, men löften är till för att brytas.

Sverige har inga fina namn.

Jag skrev ett inlägg för ett bra tag sen om mina favoritnamn på killar, jag tycker i princip bara att killar har snygga namn och är inte överdrivet förtjust i tjejnamn, men idag kom jag på tre stycken som jag tycker om! Fast inget är svenskt, men vad ska man göra. Sverige har inga fina namn.

Favoriter på killar: William, Caspian, Constantine

Favoriter på tjejer: Belle, Chloë, Jamie

Lite onödigt kanske, jag vill inte ens ha barn. Men man hinner väl ändra sig.

All These Things That I Have Done


Sweet Jackie

Sugarplum Fairy spelar på Debaser, Slussen den 16 september, men såklart kan jag inte gå eftersom det är 18-årsgräns </3 De spelar typ bara i Borlänge och Tyskland, och när de väl kommer till Stockholm så spelar de alltid på klubbar som har 18-årsgräns, och jag har inte en chans att kunna smita in och låtsas att jag är 18 eftersom jag inte ser ut att vara en dag över 16 typ. Det suger.

Men det blir nog Kill Hannah senare i höst iaf, är väl inte ett jättestort fan direkt men när jag såg dem som support till Aiden på Nalen i våras så var de hur bra som helst (och Mat Divine stod en meter ifrån mig och tittade lite på mig och mina kompisar, men dum som jag är fattade jag inte att det var han och ignorerade honom. Idioti.). De är ödmjuka och duktiga och musiken är ju bra, så varför inte liksom.

Time, Truth, Hearts

I got soul but I'm not a soldier


All These Things That I've Done - The Killers

Midsomer MurdersVad jag tycker mycket om de här två. Jag har träffat en person som inte tycker om Morden i Midsomer. En person. Alla andra är lika sålda som jag. Det blir till att ladda ner några avsnitt för jag vill inte vänta till nästa sommar för att få se mer.

All The Things She Said


I höst ska jag lyssna på t.A.T.u, ha på mig tjocka stickade tröjor, klippa av min
snedlugg till raklugg (igen) och vara allmänt rysk. Trots att det är oroligheter och
idioti där just nu så är det något mysigt med Ryssland.

Materialist, javisst!

Hösten börjar komma på riktigt nu, jag sitter i min systers rum med en varm tjocktröja på mig men fryser likt förbannat ändå. Jag drömmer om varma, stickade tröjor från Lappland och Ryssland, mysiga halsdukar och varma vantar, men jag lär inte införskaffa något, det gör jag ju aldrig. Av de dryga åttatusen jag får från mitt sommarjobb kommer det mesta sparas, eventuellt blir det en systemkamera och då blir det inte mycket över till annat.

Musik och film är annars dit pengarna oftast går, i ett samhälle där dagens digitala robotmänniskor laddar ner allt de kommer åt är jag fortfarande old school och köper skivor av de band jag gillar, och filmer som jag tycker om (helt gammalmodig är jag visserligen inte, jag har sedan länge övergått från VHS till DVD, hah). Det kan tyckas onödigt att betala för något som så lätt kan införskaffas gratis, och jag använder mig inte längre av argumentet att jag vill bidra med pengar till de artister som genom film eller musik berör mig. Pengarna jag betalar när jag köper en skiva går till största delen till skivbolaget, och dem bryr jag mig inte det minsta om. Jag köper mina skivor istället för att ladda ner dem eftersom jag tycker om att ha något att ta på. Jag attraheras av tanken på att få hålla i skivan, öppna fodralet och bläddra i texthäftet. Känna doften av nytt, plast och papper, kunna rada upp mina skivor i en hylla och stolt visa upp min samling för alla som vill och inte vill se. Det är därför som jag med sorg ser på hur hela världen digitaliseras, och hur allt det jag vill kunna ta på försvinner och blir ettor och nollor i en dator. Materialist? Javisst!

Liar liar, pants on fire

Spegelbilden visar en sak och bilden som visas på kameradisplayen visar en annan. Är det så konstigt att jag inte vet hur jag ser ut när jag inte vet vad eller vem jag kan lita på, och vem som ljuger? För någon av dem måste ju ljuga, spegeln eller kameran.

I'll stop stabbing when you stop screaming

När jag sitter och rensar ogräs på mitt sommarjobb händer det ibland att det dyker upp små grodor, pyttesmå söta grodor. Jag kan inte låta bli att varje gång det dyker upp nån ta upp den, hålla den i handen, titta på den. När de försöker hoppa iväg tar jag tag i den, och håller fast den, för jag är inte klar med den. Jag kan sitta där en bra stund, titta på grodan, peta lite på den, innan jag, alltid, sätter ner den på gravstenen jag sitter framför. Sen petar jag lite mer på den, och jag får den att hoppa. Trots att de inte dör eller ens blir skadade av fallet känns det som att jag driver dem till den yttersta kanten, då det enda alternativ som finns är att hoppa, ut för stupet, ner mot en säker död. Jag driver dem till självmord. Jag är sjutton år.

Psykopater visar ofta redan som barn psykopatiska beteenden, de plågar smådjur och barn som är mindre än de själva. Jag är kanske lite äldre än normalt, men det är väl aldrig för sent för att bli psykopat?

Smoke the rainbow


Om jag hade sånna cigaretter skulle jag nästan börja röka.

Bild av terraregina, på DeviantArt, som även har många andra fina bilder.

Sleep sleep, little darling. I swear I'm not trying to wear you out.

Trots att mornarna ofta är jobbiga som satan med ångest och vill inte vill inte vill inte så finns det fördelar med att gå upp fem på morgonen; klockan tio varje kväll slocknar jag som ett ljus mer eller mindre samma sekund som jag lägger huvudet på kudden, och sover drömlöst natt efter natt utan att vakna förrän alarmet på mobilen ringer.

Jag läste någonstans att någon föredrog mardrömmar framför bra drömmar eftersom man efter en mardröm känner sig glad över att vakna upp till verkligheten medans man efter en bra dröm bara blir ledsen över att den inte är sann. Det ligger nåt i det, men jag föredrar ändå bra drömmar. Jag lever i mina drömmar och dagdrömmer så fort jag kan, för mina drömmar är så mycket bättre än verkligheten.

Lycka är att inte vilja drömma för att verkligheten är bättre än drömmarna.

Rotation

Cute Is What We Aim For's nya album Rotation har gått på repeat på min iPod i två dagar nu. Och jag har inte tröttnat ett dugg på någon av låtarna. Jag hade helt missat att de släppt ett nytt album så när min kompis spelade upp några låtar för mig blev jag eld och lågor och tvingade honom att skicka dem till mig snarast möjligt.

Rotation skiljer sig en hel del från deras debutplatta The Same Old Blood Rush With A New Touch, på vilket sätt har jag svårt att säga, det är väl hela soundet som ändrats egentligen. Texterna är också annorlunda, men ändå samma. Jag har skitsvårt för att säga varför CIWWAF är så annorlunda nu mot vad de var förut, förutom att de är äldre och skäggigare. Men Rotation är bra, ruskigt bra, och minst lika söt som nummer ett. För det är sött och gulligt som är ledorden när det kommer till CIWWAF, vilket ju också hörs på namnet.

Favoritlåtarna är Navigate Me och Time, och som det ser ut nu så tycker jag nog att Time förmodligen är den sötaste kärlekslåten jag någonsin hört <3


Cute Is What We Aim For, numera äldre och skäggigare.

Mamma, jag vill inte

Jag kom att tänka på vad min skolkurator sa en gång efter att jag öppnat upp och låtit allt rinna ut med tårarna.
Hon sa att jag verkade vara väldigt arg, och att jag verkade ha väldigt mycket ilska uppbyggt inom mig.

Jag vill inte vara en arg människa.

So long sweet summer


Det känns som om hösten ligger i luften. Det luktar höst ute,
och det luktar höst inne. Höstjackan åkte fram i lördags, jag frös för mycket
för att gå utan. Idag har det visserligen varit mestadels varmt och soligt,
men regnet kommer och går. Löven har börjat ramla från träden.
Jag vet inte om det är någon värmebölja på väg,
men det känns som att det blir kallare och regnigare.
Och svamparna kommer ju nu, är inte det höst?

Spellista

De låtar jag har lyssnat mycket på den senaste veckan är:

Madonna ft. Justin Timberlake - 4 minutes
Fall Out Boy - Where Is Your Boy Tonight
Lily Allen ft. Mark Ronson - Oh My God
Amy McDonald - This Is The Life
Chiodos - Intensity In Ten Cities
Katy Perry - I Kissed A Girl

Inte särskilt mycket, och ingenting (förutom Intensity In Ten Cities) av band/artister jag vanligtvis lyssnar på, men förändring är bra. Youtube ftw typ.


El OrfanatoEl Orfanato
(Barnhemmet) är en spansk skräckfilm som blivit mycket väl mottagen av såväl kritiker som publik, recensionerna har varit fyllda med lovord, så mina förväntningar på filmen var höga.


Laura flyttar med sin man Carlos och sonen Simon till ett gammalt hus vid havet, ett hus som tidigare varit ett barnhem där hon spenderade en del av sin barndom. Laura och Carlos planerar att i huset starta en liten skola för barn med olika handikapp och svårigheter. Allt är bra i början, de låtsasvänner som Simon lekt med under en tid avfärdas av föräldrarna som fantasifoster som fötts ur pojkens avskildhet från andra barn, och de antar att han när han väl får börja leka med jämnåriga kamrater kommer glömma bort sina låtsasvänner.
Men när Simon, under en fest för att välkomna de nya barnen till skolan, försvinner inser Laura snart att låtsasvännerna kanske inte är så harmlösa som hon först trott, och att de bär en del av ansvaret till Simons försvinnande. I kampen om att hitta Simon måste Laura leka med Simons vänner, och allt eftersom leken pågår avslöjas fruktansvärda hemligheter om det hus som hon som barn varit så lycklig i.

Alla de förväntningar jag hade på filmen blev uppfyllda, och till och med överträffade. Jag satt som på nålar och hade gåshud genom hela filmen, och i minst halva filmen satt jag med knäna uppdragna mot bröstet och gömde ansiktet i händerna medans jag försiktigt kikade mellan fingrarna och uppmärksammade minsta lilla ljud. Men trots mina försiktighetsåtgärder hoppade jag högt ett antal gånger, pulsen ökade och spänningen var ibland så olidlig att det blev plågsamt.
El Orfanato är en skräckfilm i en klass i sig, och skiljer sig från de andra skräckfilmer som görs idag på flera punkter;
för det första är den spansk, och filmer i allmänhet som inte är amerikanska eller brittiska brukar ha en djupare och mer välgjord handling.
För det andra ligger fokus inte på våld och blodutgjutelse, handlingen är mer spökhistorielik än den är i filmer som t ex Saw, där allt egentligen går ut på att göra publiken så äcklad som möjligt.
Och för det tredje så lyckas filmen göra mig totalt vettskrämd - något som säger mycket om hur väl regissören lyckats med att skapa skräckstämning, då jag sällan eller aldrig blir ordentligt skrämd av skräckfilmer.

Något jag också lade märke till, och som blev uppmärksammat i en recension på moviezine.se, är förtexterna. De är visuellt grymt snygga och jag kunde inte låta bli att beundra dem när de i början av filmen bläddrades förbi. Bara lite kuriosa sådär.


Slutbetyg på filmen blir högt - riktigt högt. Jag skulle nog våga påstå att El Orfanato är den läskigaste skräckfilmen jag har sett - någonsin. Som jag nämnde längre upp i texten satt jag på helspänn genom hela filmen, den var riktigt obehaglig och gav mig precis den kick som jag förväntar mig att få av en skräckfilm. Och oväntade vändningar är ju aldrig fel, det bidrar bara till obehaget och höjer kvalitén på filmen. Biobiljetten var väl spenderade pengar med andra ord.

Bio & Skavsår

Kom alldeles nyss hem från bion, det blev Barnhemmet idag. Ruskigt bra skräckfilm, recension eller liknande kommer väl imorrn, då jag har mer tid till att skriva.
På väg hem från bion insåg jag att mina nya skor (födelsedagspresent som jag använde för första gången idag) hade börjat skava sönder mina fötter, och vägen hem var plågsam och haltande. Men det går väl över, man ska ju ha lite ont när man går in skor, även om detta nog är första gången på flera år som ett par nya skor gjort så ont. Oh well.

Blommor.

Where is your boy tonight? I hope he is a gentleman.

Hemma igen efter att ha spenderat natten tillsammans med två kompisar ute i förorten, eller "på landet" som jag brukar uttrycka det. Zombiefilmer, kladdkaka, marshmallows, OS och noll timmars sömn ledde till att jag vid 10-tiden åkte hem och var allmänt otrevlig mot min familj (vilket ledde till att min mamma nu tror att jag dricker och håller på med droger, varav inget är sant), det är så jag blir när jag mår dåligt, jag skäller på mina närmaste. Det är en dålig vana, men dåliga vanor är svåra att göra sig av med.

Senaste:
- gången jag vaknade efter en hel natts sömn: 30 timmar sen
- dusch: 30 minuter sen
- tandborstning: 29 timmar sen (snart 0 minuter sen)
- frosseri: 16 timmar sen (jag är inte gjord för att frossa, mår dåligt inte bara fysiskt utan även psykiskt av  det. Fy.)
- byte utav linser: 30 timmar sen (och de ska stta i ytterligare 6 timmar. Minst.)

Jag känner mig inte som världens fräschaste människa, nej. Ikväll kommer jag att slockna som ett ljus, det är ett som är säkert.

LadybugsFredag innebär sluta tidigt, en veckas pillande i jorden har satt sina spår under naglarna och jag får inte bort skiten. The Killers har idag ackompanjerats av regnet när jag har arbetat, nu ska jag packa lite och sen ska jag möta en kompis i stan, hon ville visst köpa något och jag vill köpa marshmallows. Jag sover hos henne inatt, och sen i helgen ska jag bara vila vila vila. Mkaythnxbye!

Protective


En nattlampa i form av ett spöke fick jag av min moster i födelsedagspresent.
Jag önskade mig det för att jag tyckte att det var så himla sött,
snarare än att det ska kunna ge mig tröst och lugna mig nätter då jag är mörkrädd.
Mot mörkrädsla krävs mer drastiska åtgärder än små blåa lampor.

Tisdag

Idag har jag traskat runt i ett gigantiskt regnställ och fem storlekar för stora gummistövlar. Det har regnat konstant hela dagen, och det tycker vi inte om. I alla fall inte när man tvingats gå runt utomhus hela dagen och plocka pinnar och försöka utrota ogräs. Det är en hopplös kamp.

Nu ska jag hoppa in i duschen och försöka bli varm, och sen bara lägga mig framför tv:n. Jag orkar inte mycket mer än så.Chiodos - Intensity In Ten Cities

Katarzyna Napiórkowska

Vackra Katarzyna Napiórkowska har ett himla fint galleri på sin dA tycker jag.
Värd att kika lite extra på!


Så himla vacker!


Bucktooth Is In Love

When You Were Young

You sit there in your heartache
Waiting on some beautiful boy
To save you from your old ways
You play forgivness
Watch it now - here he comes

He doesn't look a thing like Jesus
But he talks like a gentleman
Like you imagined when you were young


The Killers: When You Were Young

Why so serious?

Nyss hemkommen från bion efter att (äntlgen) ha sett den nya Batman-filmen, The Dark Knight. Fantastiskt bra var den måste jag säga, jag tycker i stort sett att alla 'superhero-filmer' är underbara men den här var i en klass för sig. Heath Ledger som Jokern var otrolig, får han inte en Oscar för sin prestation (jag vet att han är död men han har väl någon anhörig som kan ta emot priset) så vet jag inte hur de tänker. Jag skulle kunna sitta i timmar och bara titta på hans minspel, så otroligt duktig är han.

Någon närmare presentation eller recension av filmen känns överflödig, men om det inte räcker med det faktum att det ju faktiskt är Batman och att Heath Ledger gör en fantastisk roll som Jokern så kanske några bilder kan övertala den som inte vill se filmen, för filmen bör ses, annars missar man något stort.Christian Bale som Batman


Heath Ledger som The Joker


Batman & The Joker


The Joker


Rachel Dawes (Maggie Gyllenhaal) och Bruce Nolan


Maybe life could be everything we wanted it to be

Jag vet inte hur jag mår. Jag vet inte om jag mår bra, eller om jag mår dåligt. Det är så svårt att säga hur man mår när man ena stunden är så lycklig att man bara vill skratta, dansa, och aldrig sluta le, medans man i nästa stund känner hur all energi försvunnit och allt som finns kvar är ångest, panik och tårar, och mantran om att det blir bättre, det fixar sig. Det gör det ju alltid.

Men okej, kanske inte bra, men bättre då? Mår jag bättre nu än för ett år sen, två år sen? Jag brukade tycka att allt, verkligen allt, var helt kolsvart. Världen var helt åt helvete, människorna kunde gå och dö och framtiden... Ja, vilken framtid? Jag såg ingen framtid, det handlade om att leva för stunden, för såg jag längre fram än så såg jag bara svart och det sänkte mig ännu mer.

Jag har fortfarande kvar tankarna, jag tycker, då och då, att världen och människor i allmänhet är helt störda, och jag är övertygad om att allt kommer gå åt helvete. När vet jag inte, men någon gång. Vad som skiljer mig nu från då är att jag har drömmar. Oseriösa drömmar; gifta mig med en rockstjärna, bo i ett slott i Frankrike, erövra världen, men också seriösa drömmar; jag vill lära mig ryska, kinesiska och franska, jag vill bli tolk åt svenska försvaret, jag vill resa runt i Europa, USA, Asien, jag vill tjäna tillräckligt mycket pengar för att kunna bosätta mig i mitt lilla hus i södra England. jag vill bli lycklig.

Betyder det att jag mår bättre nu? Innebär mina drömmar att allt kanske inte är lika hopplöst som det en gång var? Jag vill säga ja, men jag kan inte, för jag vet inte. Det svåra, det jobbiga överskuggar fortfarande mina drömmar, och varje dag frågar jag mig om det är värt det, om de bra sakerna faktiskt väger upp de dåliga sakerna. Och det skrämmer mig att jag inte vet. Jag vet inte om det är värt det.All the worlds a stage
I existed because I dreamed
And well, I dream no more
I've given up on the entire human race

28 Days Later / 28 Weeks Later

Cykelbudet Jim (Cillian Murphy) vaknar upp ensam på ett sjukhus i London. När han i en gammal tidning läser att hela staden har evakuerats inser han att han i den panik som rådit blivit glömd, och lämnad kvar, ensam - men det är bara vad han tror. Han upptäcker snabbt att det runtom i staden gömmer sig vad som en gång var vanliga människor, men som nu blivit oigenkännliga och endast drivs av sin blodtörst, och han tvingas fly för sitt liv.

Efter en incident i en kyrka flyr han genom staden, och räddas av en man och en kvinna. De förklarar för honom om en attack mot ett laboratorium, hur ett mycket smittsamt virus, det så kallade Rage Viruset, snabbt spridits genom staden, och hur det påverkar människorna; den smittade blir okänslig för smärta och har bara ett enda mål: att smitta eller döda alla osmittade. Eftersom viruset snabbt går ut i blodet och ger symptom sprider det sig som en löpeld genom staden, och alla som Jim någonsin känt är döda eller smittade. På 28 dagar har viruset spridit sig genom England, och dödat eller smittat mer eller mindre hela befolkningen. Jim måste, tillsammans med andra överlevande, rädda sig från det öde som drabbat så många andra, ett öde långt värre än döden.

-------------------

28 veckor har gått sedan det fruktansvärda Rage Viruset spred sig genom England. Amerikanska soldater förklarar England fritt från smitta, och saniteringsarbetet kan börja. En liten zon byggs upp i London, där återuppbyggnad ska äga rum och människor ska kunna börja om på nytt. Människor som flytt landet kan återvända och sakta börja leva sina liv igen.
Men smittan tar fart igen och smittar alla som i tron om att det varit säkert kommit tillbaka för att bygga upp sina liv igen, och återigen tvingas en liten grupp överlevande kämpa för sina liv. Ångesten och skräcken är svår att kämpa mot när till och med ens egna familj önskar en död.Jag mindes 28 Days/Weeks Later som de läskigaste zombie-filmerna jag någonsin sett (fast tekniskt sett är de smittade inte riktiga zombies då zombies är levande döda, medans de smittade fortfarande lever - om än inte som människor), och blev därmed något besviken när jag inte blev det minsta skrämd av någon utav filmerna. Dock betyder inte det att jag tycker att de är dåliga - handlingen är ruskigt bra, filmerna är snyggt gjorda och skådespelarna är - med vissa undantag - duktiga. Det är spännande hela tiden och även om det aldrig blir direkt läskigt så finns det stunder då obehaget kryper sig på. Det kanske är så att skräckfilmer bara är läskiga första gången man ser dem, vilket nog stämmer överens med mina andra skräckfilmserfarenheter.

Men, med tanke på hur livrädd jag blev första gången jag såg filmerna, och att det är bra filmer överlag, så är det filmer jag rekommenderar, iaf om man älskar (eller hatar) zombies.

RSS 2.0