A Shot At Love

Såg nyss på A Shot At Love, avsnittet då Domenico åkte ut. Jag skäms lite för att medge det, men jag grät. Inte lite heller, jag storgrät samtidigt som jag skrattade åt mig själv för att jag är en sån tönt. Men han gick från att ha varit husets mest hatade deltagare till den mest älskade, den söte, missförstådde italienaren som gjorde allt fel. Jag hoppades att han skulle vinna allt men så blev det inte. Söta, missförstådda Domenico.


Domenico från A Shot At Love

Just think of this and me as just a few of the many things to lie around, to clutter up your shelves

Gaah, har äntligen städat klart nu! Svettigt och jobbigt var det, men nu är det iaf rent och fint och jag har tagit en dusch. Om 50 minuter ska jag träffa resten av familjen nere på en restaurang i närheten och äta middag, och sen blir det choklad och kanske jordgubbar framför A Shot At Love. Mys-lördag.

Lördag

Åt nyss upp min frukost, och ska nu sätta igång med att städa mitt rum. Det är varmt ute, blir säkert upp emot 30 grader idag så resten av familjen åkte ner till Långholmen för att bada. Jag var inte på badhumör så jag bestämde mig för att stanna hemma och försöka få någon ordning på mitt rum :)
Fick även pengar av pappa som han fått efter sin pappa, min farfar, som dog för några månader sen så nu känner jag mig rik och glad ^____^ Låter kanske okänsligt av mig men han (min farfar) lämnade min pappa och hans mamma (min farmor) när pappa var jätteliten, och han har aldrig på något sätt försökt visa att han bryr sig om min pappa eller sina barnbarn. Jag har heller aldrig träffat honom, så i ärlighetens namn bryr jag mig inte ett piss om honom.


Frukost

Baby one more time


Break The Ice - Britney Spears


Många blir förvånade när jag ibland nämner Britney Spears bland mina musikfavoriter, men vem tycker inte om minst en låt av den bruden? Hennes första låtar är så underbart 90-tal och man blir helt nostalgisk när man hör dem, men de senare är faktiskt riktigt bra. På riktigt.
Det hade man aldrig kunnat tro om mig, men jag är full av överaskningar ;)

Låten ovan tycker jag om främst för att musikvideon är så himla cool, jag älskar serier,  och tecknat á la Marvel. Love it <3


Annars är Sebastion Telliers Divine alldeles underbar, låten är übermysig och han ser så jäkla cool ut, med sitt långa hår, skägg och mörka solglasögon.

Sommarvärme

Dagen har varit väldigt mysig, kom till skolan vid nio för bokdiskussionen som gick väldigt bra och hade sedan hål i tre timmar. Klockan ett skulle vi haft samhällskunskap men det visade sig att det bara var några som hade restuppgifter som skulle göra det, så jag och några till drog ner till Sickla Udde och låg och myste (mös?) i sommarvärmen. Jag önskar att fler dagar var som idag, det blir ju lätt sånna här dagar mot slutet av terminen.

Imorrn är jag ledig, på kvällen ska jag hem till kusin på studentskiva och om exakt en vecka slutar jag. Härligt <3En bild jag tog när vi satt vid vattnet.Älska Mer eller hur det nu är. Godast att dricka när det är varmt ute.

DC Manteca Slim


Dessa skor står på min önskelista och jag hoppas hoppas att jag får dem.
Så fina, dock lite små i storlekarna så det blir väl stl 38,5 - 39 jag ska ha.
Får jag dem inte i födelsedagspresent köper jag dem själv efter sommaren,
jag kommer ha gott om pengar efter att ha sommarjobbat i tre veckor.

Mr Joey Lawrence

Jag tycker att Joey Lawrence tar så himla fina bilder. Mathias berättade om honom för mig, att han tog väldigt snygga bilder och även fotat bra band, bland annat Panic At The Disco och ett antal post-hardcore band, så jag var ju tvungen att kika lite på honom.
Det som jag tycker är allra bäst med honom är att han bara är 17-18 år, och redan en etablerad och respekterad fotograf. Det får mig att tänka att det kanske inte är helt hopplöst, saker kaske fixar sig.
En av mina favoriter.En annan favorit. Åh, jag vill också vara så bra!The master himself.

Annars är bilderna han har tagit på hemlösa personer helt underbara, det är min favoritsektion i hans portfolio, den som heter Homeless. Helt underbara bilder.

I fail life

Vårt internet har pajat totalt så enda sättet jag kan komma ut på internet på är att använda den bärbara och gå in på grannarnas nätverk. Vi har ingen aning om när vi får tillbaka internet på den stationära, de sa onsdag nästa vecka men jag vet inte, de är inte så skillade på comhem. Jag har iaf inte beroende av att komma ut på internet, jävligt tur för dem att jag inte har något viktigt arbete att skicka in.

Imorrn är det bokpresentation, på fredag är jag ledig och sen på kvällen ska jag till kusin på fest eftersom hon tar studenten, tisdag nästa vecka är det SH-prov och på torsdagen slutar jag. Spanskan idag gick helt okej, vi fick glass.

Jag är trött. Lite småsur. Orkar inte förbereda mig mer inför bokpresentationen imorrn. Jag går och lägger mig. Usch.

Det känns som om mina ögonlock kommer falla ihop och stängas för alltid

Jag är så förbannat trött. Ont i magen har jag också, som vanligt med andra ord. Jag ska gå och lägga mig en stund nu, trots att jag egentligen borde skriva på ännu en spanskaredovisning (VAFAN?!), plugga inför matteprovet på torsdag som garanterat kommer bli ett IG och plugga samhällskunskap.
Det blir bara VG i datorkunskap men det duger. Det ser i alla fall ut att bli MVG i engelska A, jag hade gjort en liten happydance nu om jag orkat. Matte A och B blir nog bara G which SUCKS, och samma sak med kemi och fysik. Varför i helvete går jag NV?

Är lycka en illusion?

Vi såg en scen ur filmen Djävulen Och Jag idag på spanskan, där huvudpersonen får önska sig vad han vill av djävulen. Han önskar att han var rik, mäktig och gift med tjejen han är kär i, och djävulen fixar detta åt honom. Han vaknar upp nästa morgon bredvid sin vackra fru i sitt vackra hus, möts av betjänter och allt är perfekt. Det vill säga, fram tills att han upptäcker varför han är rik och mäktig. Djävulen har gjort honom till en Colombiansk knarkkung och det får honom nästan dödad i slutet av scenen, och hans fru hatar honom över allt annat för vem sa att äktenskap innebär villkorslös kärlek från båda parter?

Jag drar slutsatsen att allt huvudpersonen ville var att vara lycklig, och i tron att pengar, makt och en vacker kvinna innebär lycka önskade han sig just det av djävulen. Vad jag stör mig på är att inte bara huvudpersonen i den här filmen, utan alla personer som i någon film eller bok någonsin får en eller två eller tre önskningar, alltid önskar att de vore rika och mäktiga eftersom de är övertygade om att pengar = lycka, och alltid går något snett. De blir aldrig lyckliga. Varför önskar aldrig någon bara att den vore lycklig? Varför måste de alltid ta den krångliga vägen för att bli lyckliga? Om de bara uttalade de magiska orden "jag önskar att jag vore lycklig" så behöver de inte pengar och saker för de skulle vara nöjda och glada med tillvaron de har.

Jag brukar ofta säga att pengar = lycka och jag är övertygad om att det är så, till viss del. Har man pengar kan man tillfredställa fler av de behov man har, men det innebär fortfarande inte att man automatiskt blir lycklig. Ju fler behov man tillfredställer desto fler behov får man.

Om jag fick chansen att önska mig vad jag ville så skulle jag utan tvekan önska att jag vore lycklig. Det vore kanske frestande att önska att jag såg ut på ett annat sätt, eller att jag hade mer pengar, att jag var en annan person, men det är ingen garanti för att jag skulle få vara lycklig, för att må bra. Och i slutändan är det det enda jag vill. Jag vill kunna må bra och vara nöjd med vad jag har, jag vill vara lycklig. Och oavsett hur jag ser ut eller hur mycket pengar jag har måste jag lyckas bli nöjd på ett annat sätt, för pengar och utseende skulle inte hjälpa mig långt. Det ligger djupare, under huden.

Men det funkar kanske inte så. Lycka är kanske bara ett påhitt av människor, för människor. Något att sträva efter, något att kämpa för. Så nära att man nästan kan ta på det, men alltid precis utom räckhåll. Jag vet inte.

Onsdag

Ska sätta mig och plugga lite, fixar jag ett VG på provet imorrn + visar upp mina skillsi Word och PowerPoint så får jag VG i datorkunskap, men jag satsar nog högre än så och måste därför se till att få MVG på provet och vara typ überbra i Word och PP. Så ja, det blir till att plugga nu.

Spanska-redovisningen som jag fruktat gick bra iaf, och det känns så skönt att ha det avklarat. Jag kan tillåta mig att må bra ett tag nu.
Dessutom var Magnus Betnér på min skola idag, han är helt underbart rolig.

borderlineschizofrenidepressionanorexibulimipsykos

Vi är alla bulimiker. Det finns nog inte många som har ett normalt förhållande till mat,  alla är psykiskt sjuka på ett eller annat sätt. Kör ner anti-depressiva i halsen på'na, vi behandlar symptomen istället för att ta tag i själva orsaken för det kräver för mycket tid och resurser, tid som tar slut och resurser som inte finns. Psykvården i Sverige är ett skämt.

Ni säger alla att BUP suger, men låt mig se det med egna ögon och lära av mina egna misstag, snälla? Jag är så trött på att allting idag går ut på att skydda och förebygga. Verkligheten förvrängs och förskönas för barnen för att de inte ska få mardrömmar, men vem tröstar 12-åringen som gråtandes vaknar upp mitt i natten för att han eller hon dagen innan fått en skymt av verkligheten? Den skiljer sig så mycket från den verklighet som målas upp av vuxna, och det gör så ont när den vackra fasaden krossas av samhällets brister. Jag har fortfarande svårt att acceptera att mina föräldrar bara är människor, att de inte är odödliga och perfekta. De var mina hjältar, precis som de flesta föräldrar någon gång är sina barns hjältar, men det gick sönder. Jag minns inte när, eller hur, jag minns bara att det gjorde ont, och att det nu är så fruktansvärt trasigt.

Bulimi

...och det förvånar mig att jag, i min hets, inte lyckades få med ett enda stavfel. Creds till mig.

Och jag hetsäter inte, jag hetsskriver. Fast det där var en ren och skär lögn, för jag hetsäter precis som alla andra. Sedan ångrar jag mig och gråter och skriver känslosamma inlägg i min dagbok som fläckats av oräkneliga tårar.

I have mad skills

Klockan är 20:37 och jag sitter i denna stund under mitt skrivbord med laptopen i knät. Snart ska jag krypa ner under mitt täcke och sussa sött och vakna utvilad och glad imorgon. Den senaste tiden har jag börjat tycka att det är ganska mysigt att gå och lägga mig innan klockan ens hunnit bli nio och om så är fallet är man antingen gammal eller sjuk. Och eftersom jag med mina 16 (snart 17 MF) levda år på planeten Tellus knappast kan kalla mig gammal annat än i samtal med femåringar så får det väl bli alternativ 2 som stämmer in på mig. Jag måste vara sjuk, fysiskt eller psykiskt spelar ingen roll, sjuk är jag iaf.

Söndagsångest borde vara ett myntat begrepp eftersom jag knappast är den enda människan på jorden, eller ens i Sverige (avlånga, älskade fosterland, även känt som landet där det är mörkt större delen av året och där sommaren och solen passerar snabbare än man hunnit bära ner grillen från vinden. SKITLAND) som lider av detta. Det finns inte ens en artikel om det på wikipedia, men det planerar jag att ändra på nu.

Så. Nu finns det en artikel om söndagsångest på wikipedia.

Söndagsångest, ett tillstånd då den drabbade ofta känner svår ångest inför kommande vecka och veckan som varit. Söndagsångest är ett vanligt tillstånd bland människor i Skandinavien som ju på grund av brist på solljus tenderar att vara en väldigt deprimerad samling människor.
Socker har visat sig ge tillfällig lindring mot ångesten, men när detta slutar verka, vid det så kallade sockerfallet, känner personen i fråga sig om möjligt ännu mer ångestfylld och behandlingen är därför inte att rekommendera.

Söndagsångest kan även infalla andra dagar under veckan, och begreppet "söndagsångest redan på lördagen" är ett tillstånd då den drabbade inte ens kan få vara fri från sin ångest ens på lördagen, den dagen under helgen då man faktiskt brukar få något gjort till skillnad från söndagen då det inte är helt ovanligt att den drabbade ligger hemma och vrider sig i plågor och ångestfyllda skrik, ofta förstärkt av bakfylla.


För att göra ett långt inlägg längre ska jag nu publicera en lista över bra och dåliga saker i världen. Med tanke på mitt ej så muntra humör lär dåligt-sidan väga något tyngre än bra-sidan, men det kan inte hjälpas och jag är ingen glad person så ingen förväntar sig heller att jag ska se positiva saker över negativa saker i livet.

Bra
Oturligt nog kan jag i skrivande stund inte komma på en enda bra sak att skriva. Eller oturligt och oturligt, det blir ett kortare inlägg och det gläds ju alla av!

Dåligt
- Söndagsångest
- Söndagsångest redan på lördagen
- Spanska-redovisningar
- Redovisningar över huvud taget (seriöst, vad är det med alla jävla lärare som är kåta på muntliga redovisiningar? Har det aldrig gått upp för dem att det finns stackars ungdomar fast i deras våld som drabbas av svår ångest och panik bara av tanken på att prata inför mer än ett par människor, än mindre på ett språk de knappt kan göra sig förstådda på?!)
- Insekterna som börjar krypa fram när termometern visar på plusgrader
- Att jag, trots att det blir ljusare och ljusare ute, får mindre och mindre energi. Vart tar den vägen?! Normala människor får energi av solen men jag tycks bara bli tröttare och tröttare utav den. Att jag inte är normal är väl underförstått men min kropp är ju rent ut sagt sinnessjuk! *hits self*
- Min hjärna som verkar ha drabbats av hjärnhinneinflammation eller dylikt. Jag kan inte tänka. Jag kan inte koncentrera mig. Ställer någon en fråga till mig är det som om någon rullat in en blank skärm framför ögonen på mig och jag sitter bara där och ser ut som ett fån medans jag stammande försöker få fram en mening som kanske har någonting (ANYTHING! VAD SOM HELST!!!) med saken att göra
- Att vatten tydligen ska ha någon sorts renande effekt på kroppen. Två liter ska man få i sig om dagen på ett eller annat sätt och anstränger jag mig, så får jag i mig runt en liter/dag. Att dricka kopiösa mängder vatten leder till att man nästan får bo inne på toaletten då vattnet bara rinner rakt igenom kroppen. TACK.
- Att mamma kommer in, får syn på mig där jag sitter under mitt skrivbord och skrattar mig rätt upp i ansiktet. FÖRLÅT MIG FÖR ATT DU FICK EN ABNORMALT KONSTIG DOTTER MEN CAN YOU PLEASE GET OUT OF MY MOTHERFUCKING ROOM PLOX?!
- Stökiga rum. Antingen kan jag försöka samla ihop min icke-existerande energi för att försöka städa upp på mitt rum, eller så kan jag intala mig själv att det inte är så farligt. Vad är väl lite kläder på golvet, dammråttor i hörnen och ett överbelamrat skrivbord? Jag känner redan att jag håller på att somna och det är inte lika jobbigt att ljuga för sig själv som det är att faktiskt resa sig upp och plocka undan saker.Nu är jag klar. Jag funderar på att skriva en arg kommentar på Kissies blogg och klaga på hennes svenska som den grammatikhora jag är, men med tanke på att laptopen är fuckad kommer den väl dö lagom till att jag ska publicera det här så att allt jag skrivit är förevigt förlorat i cyberrymden. Laptopen ska ha tre timmars batteritid men den är, som sagt, fuckad, så den dör väl inom de närmsta minutrarna. SKITLIV.


Angående inlägget ovan

Det var inte batteriet som blev problemet utan nätverksanslutningen, men härdad som jag är visste jag att något sådant förmodligen skulle hända eftersom jag är på ett sånt satans humör och Gud bara älskar att jävlas med mig, så jag använde mig utav mina bästa vänner; ctrl + a och ctrl + c och sedan ctrl + v rätt ner i Word. WHOOP man har väl skills. Sedan ctrl + v IGEN in i ett nytt inlägg som sedan kunde publiceras utan några missöden.

Det gäller att alltid ligga ett steg före vilket jag gjorde även denna gång, MOHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA (sinnessjukt hysteriskt madman-laughter som lockats fram av att precis allt alltid vill gå min väg, my sweet sixteen)


Helvetet

Har varit ute i solen hela dagen + hela dagen igår och har inte bränt mig ett dugg, HALLELUJAH jag älskar min nya solkräm.
På minussidan har jag läxa i samhällskunskap att göra innan tisdag och en liten text att skriva på spanska om Kubas kulturliv, det ska sedan redovisas muntligt inför halva klassen. Skitroligt, och skitbra för mitt magont som jag är övertygad om har psykologiska orsaker. På tal om det så tog jag ju blodprov hos doktorn för några veckor sen för att kolla att det inte hade nån fysisk orsak, och värdena var skitkonstiga men bevisade iaf att fysiskt så borde jag må toppen. Vilket jag väl gör, om man bortser från min saknad av energi och magont.
Oh well, back to business.

Film the world before it happens

"It's useless searching in the cupboards when everything you have is on your back"


Flowahs


Skins

Måste bara säga att Skins nog är den bästa tv-serien EVUR.
Den är typ som... Andra Avenyn fast roligare, grövre och bättre med mer sex, droger och intriger. Och så utspelar den sig i England förstås, så man får deras underbara dialekter också <3
Säsong 1 visades på kanal 5 i höstas och de ska snart (?) börja visa säsong 2. Jag vet dock inte om jag orkar vänta, så jävla bra är det. Tittar igenom säsong 1 nu igen, och som jag älskar det. Bäst är det.

Skins

Hagnesta Hill

Pappa kom hem med Kents Hagnesta Hill till mig idag :) Det är alltid roligt att få random presenter <3

RSS 2.0